-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Makyajla Uyumak Zararlı Mıdır?

ads
ads
Makyajla Uyumak Zararlı Mıdır?

Makyajın zararları nelerdir? Makyajla uyumanın cilde zararları!

Bu konumuz kadınları ilgilendiren sağlığınız açısından faydalı bir makaledir. Makyaj yapan kişilerin az çok bu konu hakkında fikri olabilir. Ama biz  detaylı şekilde bu konuyu ele alacağız.  Bir gecelik dahi olsa makyajınızı temizlemeden uyursanız birçok zararı size etki etmektedir.


Birçok kişi genel olarak makyajını temizlemeden uyuduğu zamanlar oluyor. Hemen hemen her gün temizlemek bazen zor veya sıkıcı geldiğinden yada geç saatlerde yorgun şekilde evinize geldiğinize bu temizliği erteleybiliyorsunuz. Ancak bir kere dahi olsa bu durumlarda sorun olmayacağını düşünmemelisiniz.  Uyku zamanında cilt kendini sürekli yeniler. Örneğin  Fondetönle uyumak cildinizin yenilenmesini engeller.

Hangi Tür Makyaj Malzemesi Cilde Zarar Verir?


1. Fondöten: İlk sırada fondöten yer almaktadır. Hanımlar fondöteni aşırı ve kalın sürdüğü zamanlar oluyor. Eğer sosyal ortamlarda çok bulunan biriyseniz, hava kirliliği, egzos dumanları ve bakteriler gibi dış etkenlere cildiniz maruz kalır.  Bu sebepten dolayı cildin çabuk yaşlanması ve sivilcelere neden olabilmektedir.  Mümkün olduğu kadar uyurken cildinizi bu tür makyaj kalıntılarından temizleyiniz.

2.  Makyaj Bazı: Kullanıma göre zararı değişmekte olan makyaj bazı gün içinde ne kadar cildinizde durduğuna bağlı olarak cildin zarar görmesine neden olabilmektedir.  Fakat uyumadan önce ve uzun süre cildinizde kalmayacak süre kullanımdan pek zarar gelmeyeceği uzmanlarca söylenmektedir.

3.  Ruj: En çok kullanılan malzemelerden biride rujdur. Ruj günlük yaşamda hemen hemen herkesin kullandığı makyaj malzemesi olduğunu biliriz. Çok aşırı zararı olmasa da rujla uyuyan kişilerde dudaklarında çatlaklıklar meydana gelebiliyor.  Bu yüzden uyumadan önce ruju çok iyi biçimde temizlemenizde fayda vardır.

4. Maskara: En çok yapılan hatalardan biri ise göz makyajıyla uyumaktır. Bu son derece sağlıksız bir durumdur. Buna çok dikkat etmeniz gerekir çünkü; Maskara partikülleri kıl köklerini tıkar ve  cildiniz de olduğu gibi kirpiklerinizin de yıpranmasına neden olmaktadır.  Ve kirpikleriniz tahriş olursa, şişme veya  bakterilerden kaynaklı göz nezlesine  yakalanmanız an meselesi olabilir. Bu zararlar sizin için sorun değilse kirpiklerinizin kırılacak hale gelebileceğini unutmamalısınız.

Sonuç olarak makyajın cildinize zararı vardır. Bu zararlar sadece temizlemeden uyumakla kalmıyor. Uzun süreli makyaj yapan kişiler yıllar sonra cildinde farklı farklı değişimlerin olduğunu görebilirler. Bu yüzden aşırı makyajlardan kaçınmak ve illa makyaj yapıyorsanız tembellik etmeden yatmadan önce titiz bir şekilde cildinizi makyaj kalıntılarından arındırmanız gerekiyor.

Yazar:  Berna Derin

Bir önceki konumuz Yüzü ince göstermek için makyaj Uygulaması ile ilgili konumuza göz atabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. makyaj ile uyumak kesinlikle zararlıdır her akşam yatmadan mutlaka temizleyin.

    YanıtlaSil
  2. bence makyajın kendisi zararlı. uyumayı gectim bile. uyuyunca cilt hepten havasız kalıyor ve yaslanma hızlanıyor

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.