-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » Bu Yaz Ayında Hızlı Kalori Yakmak İçin 10 Kolay Yöntem

ads
ads
Bu Yaz Ayında Hızlı Kalori Yakmak İçin 10 Kolay Yöntem
Yaz ayı geldi ve artık denize girme zamanı. Fakat fazla kilolarınız size engel oluyorsa bu durumda hemen kalorilerimizi yakmamız. Ayrıca öyle çok zorlu yollara girmenize de gerek yok. Çok basit 10 yöntem ile hemen kalorilerinizi yakmaya başlayabilirsiniz.

1-Spor salonlarına gitmeyi bırakın. Evet, yanlış duymadınız. Bu yaz kendinizi bir odaya kapatıp saatlerce egzersiz yapmanıza gerek yok. Siz bir atlet ya da sporcu değilsiniz. Özgür olun ve dışarıda kendi kendinize egzersizlerinizi yapın. Böylece daha keyifli bir şekilde kalorilerinizi yakacaksınız.

2-Eğer deniz kıyısında yaşayacak kadar şanslıysanız ya da deniz kıyısı olan bir yere gidiyorsanız, kesinlikle plaj voleyboluna başlayın. Bu sayede hem kalp ritminiz düzene girecek hem yeni arkadaşlar edinecek hem de bacaklarınızı, omuzlarınızı ve göbeğinizi daha sağlıklı hale getireceksiniz. Ayrıca çok hızlı bir şekilde de kalori yakacaksınız.

3-Yaz aylarına girdik ve güzel bir bahçe yaparak bu yazı değerlendirebilirsiniz. Bahçenizle uğraşırken hem kalorilerinizi yakacaksınız hem de çok güzel bir görüntü oluşturacaksınız. Farkında olmadan Squat ve Bend hareketlerini yaparak vücudunuzu da şekle sokacaksınız. Ayrıca bahçeniz komşularınızı da bir hayli kıskandıracak.

4-En havalı kalori yakma şekillerinden biriside kuşkusuz sörf yapmak olacaktır. Dengede durmaya çalışırken hem kalp ritminiz hem de bacaklarınız düzene girecektir. Ayrıca çok hızlı bir şekilde de kalorilerinizi yakabileceksiniz.

5-Haydi kaldırın raketinizi ve arkadaşınıza, komşunuza ya da tenis oynamak isteyen birisine meydan okuyun. Kort etrafında yapacağınız koşular sayesinde aerobik egzersiz hareketlerini de yapmış olacaksınız. Buna ek olarak rakette her vurduğunuzda kol kaslarınızda da gelişme olacaktır.

6-Yavaş yavaş yüzmekte oldukça faydalı olan egzersizlerden birisi olacaktır. Profesyonel bir yüzücü gibi yüzmenize de gerek yok. Yüzerken ellerinizi aerobik bir şekilde hareket ettirmeniz hem rahatlamanızı hem de zayıflamanızı sağlayacaktır.

7-Şehirden uzaktasınız ve etrafınızda egzersiz yapabileceğiniz herhangi bir yer yok mu? Dert etmeyin, uzun mesafeli yürüyüş yapmanızda büyük ölçüde rahatlamanızı sağlayacaktır. Kendinize manzarası güzel bir yer belirlemeniz bu yürüyüşü daha keyifli yapacaktır.

8-Sadece 30 dakikada 272 kalori yakmak ister misiniz? O zaman haydi frisbee oynamaya. Frisbee’yi yavaş bir spor olarak görseniz de takım halinde oynadığınızda çok etkili olabilmektedir.

9-Yarım saatlik bir bisiklet turu ile tam tamına 204 kalori yakabilirsiniz. Bacak kaslarınızın çalışmasını sağlayan bu aktivite ile kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz.


10-Çimleri biçmenin 196 kalori yakacağını hiç düşünmüş müydünüz? Evet, sıradan bir çim biçme aktivitesi ile tam 196 kalori yakabilirsiniz. İttirme, hareket etme, çekme gibi daha pek çok hareketi barındıran bu aktivite sayesinde kaslarınız da gelişecektir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. Çok yararlı bir yazı, elinize emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bu bilgileri verdiğiniz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Güzel yazı olmuş paylaşım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. Bilgilendirme için teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.