-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

Ads1

» » » » » » Çalışmak İbadetin Yarısıdır

ads
ads
Çalışmak İbadetin Yarısıdır
Allah'ın (c.c.) ibadetlerini yerine getirmek, Müslümanların görevidir. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekat vermek ve hacca gitmek vb. gibi kutsal görevlere  "ibadet" denmektedir. Çalışmak da, bu ibadetler gibi önemlidir.

Çalışmak: var olmanın, hayatın temel unsurudur. Çalışan kişi, önce kendine, sonra çevresine, insanlara faydalı olan kişilerdir. İş yapan kişi devamlı üretir; ürettiğini dükkanında, pazarda vb. yerlerde değerlendirerek satar. Ve bu şekilde geçimini sağlar ailesine, çocuklarına bakar. Ve bu çalışmanın sayesinde faydaları ile mutlu olur.

İbadetlerin asıl amaçları da zaten budur. Namazı ele alacak olursak. Günde 5 vakit namaz kılan bir kişi ilk olarak bedeni olarak canlılık hissine girmektedir. Uyuşukluktan kendini alır. Kendisini Allah karşısında hisseder. Her türlü fena işlerden kendini uzak tutar ve ebedi bir cennete gitmeye hak kazanır. Bunun yanı doğru bir insan olur, insanlar gözünde sevilen, saygı duyulanlar arasında yerini alır.

Buradan da anlaşıldığı gibi ibadet ile çalışmak, amaç bakımından bir yerde birleşmektedir. Çalışmak da Allah (c.c.)'ın emri olan ibadetler gibi kutsal değerini alıyor.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Çok doğru söylemişiniz,çalışmakta bir ibadettir.çalışmanın bir çok alanı var sadece iş değil , ders çalışmak bile ibadettir.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.