-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads

ads
ads
Ağız ve diş sağlığı çok önemlidir. Düzenli şekilde diş bakımı yapılmazsa bazı sorunlara neden olabilir. Bunların en başında diş eti şişmesi gelir. Diş eti şişmesine neden olan faktörler nelerdir?

Genel olarak görülen durum bakterilerden kaynaklanmaktadır. Düzenli fırçalama yapmayan kişilerde zamanla diş etinin bazı bölgelerinde biriken bakteriler sonucu kızarmaya ve şişmeye neden olabilir. Buna neden olan bakterilerin istilasıdır. 

Diş eti bu birikimin sonucunda tepki gösterir ve zamanla diş etinde şişme meydana gelir. Bunun yanı sıra stres, hamilelik ve çok fazla sigara tüketimi de bu durumu tetikleyebilir. Bununla birlikte bilinçsiz bir biçimde diş macunu kullanımı sonucu da bu belirtiler ortaya çıkabilmektedir. 

Yetersiz beslenme durumunda, vücut gerektiği kadar vitamin alamadığından diş eti sorunlarına neden olduğu gibi birçok sorunu da beraberinde getirir. 

Diş eti şişlikleri kimi zaman kendiliğinden geçebilirken bazen daha da ilerleyerek yaşamınızı olumsuz etkileyebilir. Bu gibi durumlarda kendi kafanıza göre herhangi bir antibiyotiği, tavsiye edilen ilaçları kullanmamalısınız. Sorunun tam olarak nereden kaynaklı olduğunu bilmeden bilinçsiz şekilde ilaç kullanımı risk oluşturabilir. Yapmanız gereken en doğru olay en kısa zamanda bir diş hekimine görünmenizdir. Doktorunuz gerekli incelemeleri yaptıktan sonra gerekli görürse tedavi sürecini başlatacaktır ve buna bağlı olarak tedaviniz için ilaç reçete edecektir.


diş eti şişmesi


Antibiyotik kullanımı ülkemizde çok yaygındır. Dünyada ilk 10 ülke arasında yer almaktadır. Herhangi bir durumda veya bir dost tavsiyesi üzerine, diş ağrısında veya diş iltihaplarında ve genel hastalıklarda her ne tür rahatsızlığınız varsa kafanıza göre antibiyotik kullanımı çok tehlikelidir. İyi olacağım derken daha kötü sonuçlara denk gelebilirsiniz. Mutlaka bu tür ilaçlar hekim kontrolünde ve doktorun önerdiği şekilde kullanılmalıdır. 

Diş eti şişmesine çürük dişiniz de neden olabilir. Aşırı şekerli gıdalar tüketmek ve çürük dişinize baskı uygulamak sonrasında zamanla diş etinde iltihaplanma meydana gelmiş olabilir ve bundan dolayı dişinizde zonklama şeklinde ağrılar olabilir. Bu ağrı hafif, orta veya şiddetli olabilir. İlk olarak bu gibi durumlarda ağrı meydana gelir sonrasında diş eti şişmeye başlar ve gözle görülür derecede iltihap ile birlikte şişlik olur eğer tedavi edilmezse. Bu gibi durumlarda derhal bir diş doktoruna gitmeli ve iltihabın ana nedenini bulduktan sonra antibiyotik tedavisi ile oluşan diş apsesini giderir. Eğer dişiniz çekilecekse çekilir, kanal tedavisi gerekiyorsa kanal tedavisi ile kısa zamanda sağlıklı dişlere kavuşabilirsiniz.

Hemen hemen tüm zamanlarda diş denilince insanlar korkar hale gelmişlerdir. Teknolojinin hakim olmadığı zamanlarda evet diş hastalıkları tedavi pek kolay olmuyordu ve özellikle diş çekimlerinde acı çekme durumu söz konusu olurken, artık bu gibi durumlar dakikalar içinde halledilebiliyor ve herhangi bir ağrı, acı ve buna bağlı etkenler çok az görülüyor. 


Diş Eti Şişmesi Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

Hafif derecede bir diş eti şişmesi ise günlük düzenli aralıklarla fırçalanmalı ve ağız ve diş bakımı sürekli yapılmalı. Yukarıda belirttiğimiz gibi bazı şişkinlikler yanlış diş fırçalama sonucu ortaya çıkabilmektedir. Bunun için en doğru biçimde nasıl diş  fırçalama alışkanlığı oluşturacağınızı ve ne hangi tür fırça kullanacağınıza hekiminiz karar verecektir. Stresin de diş eti şişmesine neden olduğunu söylemiştik. Bundan dolayı mümkün mertebe stres yapmayın. Stresten uzak durduğunuz zaman eğer diş hastalığınız buna bağlı ise zamanla kendi kendine düzelecektir.  Ve tekrar olarak antibiyotik kullanımını kesinlikle hekim tavsiyesi ve kontrolü ile kullanınız. 



Bir önceki konumuzda "Zeytin ve Faydaları Nelerdir?" zeytinin faydaları hakkında, besin değeri, sağlık açısından yararları, yeşil zeytin ile siyah zeytin arasındaki farklar, ve zeytin yağı faydaları, zeytin yağı ile cilt ve saç bakımı nasıl yapılır konumuzda detaylı şekilde açıkladık.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. bilinçsiz bir şekilde kullanılan diş macunları da diş eti şişmesine neden olabilmekte

    YanıtlaSil
  2. Diş eti şişmesinin nedenlerini başında ağız hijyeni geliyor. Malesef ülkemde de bu konu çok savasklanıyor. Birçok konu gibi bu konuda da batının gerisindeyiz. Halbuki islam devletiyiz.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir ve acıklama başıma gelmişti ordan biliyorum güzel ve acıklayıcı olmuş

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.