-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » Cennetlik Olan Kadın

ads
ads
Kadınlar biz erkeklerin baş tacıdır. Allah bizlere onları emanet olarak vermiştir. Ve her ne koşula olursa olsun kadınlara iyi davranmalıyız. Ve her halimiz ile Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem)'i örnek almalıyız. Bilhassa kadınlara iyi davranmak konusunda bunu ön planda tutmak gerekir. Efendimiz (s.av) zamanında köleler vardı. İsteyen azat ederdi, isteyen yanında barındırırdı. Efendimiz  (a.s.v.) kölesine dahi hiç bir zaman kötü söz söylememiş, aşağılamamış, üzmemiş, tabiri caiz ise öf bile dememiştir. 

Şimdi gelelim asıl konumuza cennetlik kadınlar kimlerdir?

Bir hadisi şerifte Resul-i Ekrem Efendimiz (s.a.s) kocası kendisinden razı olduğu halde Allah (celle celâlûhu)'a kavuşan hanımlar hakkında Kainatın Efendisi (s.a.s) şöyle buyurmuştur:

"Kocası kendisinden razı olduğu halde ölen kadın cennete girer." (1)

Buradaki razı olmak ise İslami çerçeveler içerisinde görevleri yerine getirmesi ile ilgilidir. Kocası haram olan bir şeyi yap derse, kadın buna karşı çıkabilir ve çıkmalıdır. Kocası dinimizin ölçülerine dair istekler içerisinde olursa buna da itibar etmek doğru değildir. 

Cennetlik Olan Kadın


Sonuç olarak, kadın üzerine düşen  görevleri yerine getirdikten sonra, kuşkusuz kocası ondan razı olacaktır. Ancak çok iyi bir hanım kendine düşen görevleri yerine getiriyor ancak kocası ondan razı değilse bu haksız yere razı olmamak olur ve bunun bir önemi yoktur. O kadın hadiste belirtiği gibi cennetliktir. 

Tabi bunların yanı sıra yapılması gereken çok şey var. Bize Allah (c.c) tarafından emredilen ibadetleri yapmak, bunlara  farz denir. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekat vermek, hac etmek, kurban kesmek gibi. Bunun dışında  Allah'a daha çok yaklaşmak için nafile ibadetlere de önem vermeli az  olup devamlı olanı olması tercih edilmeli. Ancak çok olup devamlı olanı olursa bu daha efdaldir. bazı insanlar 2 rekat gece namazı kılmak yerine 12 rekat bir kaç hafta kılarsa sonra bıkabilir. Bu yüzden 2 rekat ile başlanıp gerekirse  4 rekat ile bunu eceli gelene kadar devam ettiren ve bu zaman içerisinde devamlılık esas alınarak nafile ibadetlerin çoğaltılması çok makbul olacaktır.

Bunların dışında sünnetlere riayet edilmeli, örnek olarak misvak kullanmak, sürme çekmek, kadınlar dışarı çıkarken sürme çekmeleri uygun değildir. Kadın sadece kocasına güzel görünmek için bunu yapabilir. Sürme çekmek Efendimiz (s.av) sünnetidir. Özellikle geceleri yatmadan önce sürdüğü  riyavet edilir.  Sürmenin gözlere oldukça  faydası vardır. Ancak niyet önemli sünnet niyeti ile çekerseniz sünnet sevabı alırsınız diğerinde sadece faydasını görürsünüz. 

Haramlardan kaçınmak, bol bol sevap işleri ile  uğraşmak. Kur'an okumak veya öğretmek. Çoluk çocuğuna abdest almayı, namaz kılmayı, haramı ve helali öğretmek vs..

Son sözlerimiz ile bitirelim: Allah'ın (c.c) emirlerine uymak,  Peygamber Efendimizin (a.s.v.) sünnetine yapışmak, iyi insanlarla bir arada olmak, Allah dostları ile bulunmak, harama ve mekruh işlerden kendini sakındırmak ile kemale ermek mümkündür.



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. Kadın'lar çok değerli varlıklar. Kadınlar ana'dır. Cennet annelerin ayaklarının altındadır lafı bunun en güzel örneğidir.

    YanıtlaSil
  2. erkeğin kadının üzerine düşen görevi gibi kadınında erkek üzerinde hakları var Allah (C,C) Kadını idare etmeyi erkeğe vermiştir bu imtihan dünyasında hayırlısı ile ömür sürmeyi rabbim hakeden herkese nasip etsin

    YanıtlaSil
  3. öncelikle sşunu belitrtmeliyim yazınız çok güzel olmuş günüzmüde herkezin lafta müslümanlıklarını görüp sonrasında bu kadar güzel birmakale okumak gerçekten çok güzel :)

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.