-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Sandal ağacı, sandal yaprağı faydaları

ads
ads

Sandal Ağacı Nedir?

Sandal ağac, sandal yaprağı faydaları
Sandal ağacının faydaları, sandal yaprağı, sandal esansı, sandal tütsü, sandal ağacı nerede yetişir özellikleri nelerdir?

Sandal ağacı, Malakka ve Hindistan'da yetişen küçük boylu bir ağaç türüdür. Genelde  dağlık bölgelerde yetişen bu değerli ağaç oldukça faydalıdır. Her mevsim yaprakları bulunur yani yapraklarını dökmez. 

Sandal ağacı esans olarak, tütsü olarak ve birçok alanda kullanılmaktadır. Genel olarak koku  yapımında ana madde olarak sandal kullanıldığı bilinmektedir. Odunsu bir kokuya sahiptir. Sandal ağacının kendine has güzel bir kokusu vardır ve özellikle yaprakları çok güzel kokar. Bu şekilde esans yapımında birçok bölümünden faydalanılır. 

Not:  Oud  Hindi  1.  kalite.  ortalama  30  -  40  senelik   ağaçtan elde edilmiştir.   Gül  yağı  1.  kalite..   Misk     % 100  saf  kara misk ceylan miski deer musk,  Beyaz misk vardır ancak  hakikisi  diye bir  şey yoktur.  Yani   hakiki  olarak yok.  Sentetiktir.  Gerçek misk  simsiyah olur..  Örnek resim  aşağıda..  Lavanta 

yağı  hakiki  kara kazan damıtma..  Zambak,   Paçuli - Tefarik,  Sandal,  Yasemin,  kadife  çiçeği,  Vetiver, vs vs.....     Tüm   isteikleriniz  için  tedarik ederiz..    Naturel  - Doğal   ve     istediğiniz herhangi bir esans  koku  istekleriniz için bana  ulaşabilirsiniz.  ibo.firat@gmail.com 

Misk:    https://www.ibrahimfirat.net/2018/01/misk-nedir-ve-faydalari-hakkinda.html

Amber:  https://www.ibrahimfirat.net/2018/10/amber-nedir-ve-faydalari-hakkinda-genis-bilgi.html 


Öd  -  Oud :  https://www.ibrahimfirat.net/2017/01/ud-oud-esans.html


Çiçekleri de bulunmakla beraber rengi ise kırmızıya yakın sarımtırak renktedir. Siyah renkte olan meyveleri küçük boyuttadır. Uçucu yağ bulunan sandal dan güzel kokular damıtılarak elde edilir. 


Sandal  ağacının  faydaları:


* Cildi nemlendirme özelliğine sahiptir.
* Cildinizde bulunan, çatlakları önler bunun yanın sıra yıpranmalara karşı etkilidir.
* Mikrop kırıcı özelliğe sahip olduğundan, enfeksiyon kapan kişilere iyi gelir.
* İdrar  yollarına faydalarına vardır.
* Reflü  rahatsızlığını en aza indirir. Mide hastalıklarında şifa olarak kullanılır.
* Balgam söktürür, akciğer rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinmektedir.
* Sandal esansı veya  tütsü olarak kullanıldığı zaman sakinleştirici özelliği ortaya çıkar.
* Depresyona  iyi gelmektedir. 
* Afrodizyak özelliği bulunan sandal ağacı bu sebepten ötürü genel olarak çok tercih edilir.
* Ateş düşürür, bel soğukluğuna iyi gelir ve kas kramplarınızı giderir.

Ve bunun haricinde daha çok  faydaları da bulunmaktadır. Ama unutmamak gereken husus ise  her  faydalı olan bir  şeyin çoğunun veya  yanlış kullanımın sonucunda zararı olabileceğini. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.