-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » Adsense Reklam Yerleşimi Nasıl Olmalı

ads
ads
Blog site sahipleri emeklerinin karşılığı olarak haklı olarak para kazanmak ister ve bu genelde böyledir. Fakat yeni açılan bir siteden hemen para kazanmayı ummak akıl işi değildir. Bu şekilde devam edilirse o tür sitelerden para kazanmak imkansızdır. İlk olarak sitenizi güzelce dizayn edip  ve içine faydalı bilgiler ekleyerek ziyaretçi kazanmak olacak.

Adsense Reklam Yerleşimi Nasıl Olmalı


Kendinizi ziyaretçi yerine koyarak ona göre içerikler hazırlamak ve onları sıkacak derecede yazılar yazmak yerine kısa ve öz yazılar ile daha fazla kitleye ulaşabilirsiniz. Aslında genel olarak Google yazının uzunluğuna bakar ve ona göre sıralamada yerini alır ama ziyaretçi ise tam tersi yazının içeriğine bakarak kısa zamanda sonuca ulaşmak ister. Çok uzun yazılan yazı google açısından iyi olsa da ziyaretçi açısından pek iyi olmuyor. Çünkü bizim insanlarımız daha doğru düzgün kitap bile okumazken kalkıp da buralarda gözlerini yorarak 2000 kelimelik bir yazıyı okuyacağını düşünmeyin.  Ve bu yüzden uzun bir makale yazacak olursanız, örnek olarak diyelim ki "adsense reklam yerleşimi nasıl olmalı" kısa ve öz bir paragraf ile görsel şekilde anlatmanız ziyaretçi açısından oldukça faydalı olacaktır.  Ve geri kalan kısıma istediğiniz kadar uzun yazı yazabilirsiniz. Dilerse ziyaretçi onu okur dilerse okumaz. Çünkü ilk paragrafta zaten edinmek istediği bilgiyi almıştır. Ancak ilgi çekici farklı paragraflar ile devam edilirse durum değişir. 

Biz lafı haliyle fazla uzattık. Konumuz olan "adsense reklam yerlemişi" nasıl yapılır. Aslında bu siteden siteye değişiklik gösteren bir durumdur. 

Bu sebeple karşımıza birtakım sorular çıkmaktadır. Bunlar aşağıda listelendi.


  • Yerleşimde yapılan hatalar
  • Az içerik fazla reklam
  • Reklam Gelir oranın az olması
Google adsense reklamlarının yerleşimi iki türlü olmaktadır. Artık en çok mobil cihazlardan girişler olmaktadır. Bu yüzden hem mobil reklamların yerleşimi olacak hemde masaüstü bilgisayar girişleri için yerleşim olacak bu yüzden iki kısımda inceleme yapacağız.

İlk olarak mobil adsense yerleşimi nasıl olmalı?


Oldukça basit ancak yapılan en büyük hatalardan biri mobil gösterimde yazının üstüne header bölümüne yazı başlığının  hemen altına reklam eklemek boşuna zahmet çekmektir. Çünkü sizlerde çok iyi biliyorsunuz ki genel olarak insanlar bir konu araştırması için siteye girer ve yazı başlığı altında reklam gördüğü zaman hemen ona tıklamaz. Neden tıklasın ki, sizler  hiç tıkladınız mı?  İlk olarak edinmesi gereken bilgiyi edinir ve sayfayı aşağıya doğru kaydırır. Bu sebeple öncelikli olan en iyi verim alabileceğiniz reklam yerleşimi yazı içi reklamdır. Bir veya ikinci paragraf arasında olabilir. Bu sayede kişi o kısıma gelen kadar zaten alması gereken bilgiyi almıştır ve bu kişi sitenizde  daha fazla dolaşmayacaksa ve hemen çıkacaksa mutlaka o reklama tıklayarak çıkış sağlayabilir. Bu sebeple ziyaretçi ne kadar sitede az dursa bile bu az duruş ve yazı içi reklam yerleşimi sayesinde bunu paraya çevirmiş oluyoruz. Aksi takdirde hiçbir şey elde edilmeyecekti. 

Birde  tam olarak hangi ay olduğunu bilmesem de 2016 yılında yeni kurala göre istediğiniz kadar adsense reklamı ekleme şansını var.  Önceden 3 adet bağlantı birimi, 3 adet görsel, metin reklam vs idi. Şimdi ise dilediğiniz kadar ama  tabi bunu ölçülü bir şekilde yapmak gerekli. Mesela  1000 kelime yazınız varsa buraya 5 reklam ekleyebilirsiniz.  İstediğiniz kadar ekleyebilirsiniz dediğime bakmayın 20 - 30 reklam eklerseniz banı hemen yersiniz. Ama 20.000 kelimelik makaleniz varsa bunların arasında biraz çok ekleme şansınız olduğu gibi bu kuraldaki  en önemli nokta. İçeriğinizin reklamdan çok olması gerekmektedir. Aksi halde ban kaçınılmazdır. 300 Kelimelik bir yazıya  ortalama 3 reklam ekleyin daha fazlasına  gitmeyin. Ama içeriğiniz  700 - 1500 kelime arası ise  5  - 6 reklam  satır aralarına ekleyebilirsiniz bu şekilde daha çok gelir elde edebilirsiniz.

Not: Header, yazı altı, yazı başlığı üstü gibi kısımlara mobilde reklam eklediğiniz zaman kimsenin umurunda bile olmayacağını bilin. Çünkü mobilde sayfalar da reklamlar biraz  geç yüklendiği için ziyaretçi sayfayı aşağı kaydıracağından zaten o reklamı görmeyecektir.

Masaüstü Adsense reklam Yerleşimi Nasıl Olmalı?

Masa üstü reklamlarda header kısmına ekleyebilirsiniz yani yazı altı  en uygundur ve az da olsa tıklanma oranı oluyor yazıyı okuyan kişi yukarı çıktığından o reklama tıklama oranı da artmaktadır. Zaten dikkat ederseniz genelde yazının ya sağında ya da solunda  300 x 250 gibi reklamlara çok denk gelirsiniz. Bu da  en azında da olsa gelir elde etmek içindir. Yazı içi reklam her zaman için mobil de de masaüstünde de geçerlidir. Ve yazının sonuna reklam ekleyin ve birde esnek bağlantı birimi. Bağlantı birimlerine tıklama oranları yüksek olsa da geliri genelde azdır. 300 x 600 reklamı mutlaka sidebar kısmına ekleyin. yazının en sonuna sayfanızın boyutuna göre  yükseklik en az 300 olacak şekilde olmasına dikkat edin kare reklamlar yatay reklamlardan daha çok tıklanır.  Biride yazı içine ekleyeceğiniz reklam esnek olmasına dikkat edin. Bu esnek reklamlar  sayfaya göre farklılık göstermekte genel olarak büyük boyutta çıkmaktadır. Bu da ziyaretçinin tıklamasına teşvik demektir. 

Az içerik Fazla Reklam


Bu yapılan en büyük yanlıştır. Sitenize gelen ziyaretçi  az içeriği ve fayda vermeyen bir yazıyı görünce direk zaten çıkar. Diyelim ki  100 kelimelik bir şey yazdınız ve 4 reklam eklediniz ziyaretçi reklamlarla mı  uğraşsın yazı ile mi. Bu tehlikeli bir davranış bundan kaçınmak gerekir. 

Reklam Gelirleri Hakkında:

Her reklam tıklanmasından aynı ücreti alamazsınız. Örnek olarak  ekonomi, banka, emlak, seyahat, turizm gibi içerikler üreten biriyseniz reklama tıklanan oran daha fazla olacaktır. Misal olarak turizm içerikli sitenizde buna ait reklama tıklayan kişi 2 tl kazanırken bir tıklamaya normal bir blog yazısında tıklanan reklam arasında çok vardır. Normal yazı da ise bu gelir duruma göre değişebilir ancak ortala 0,50 civarındadır. 

Reklam yerleşimi yapan birçok kişi vardır ve birçok arkadaşımda bu yerleşimleri yapmıştır ve oldukça fazla kar elde ettiklerini bilirim.  Tabi bunu yapanlar babasının hayrına yapmadıklarından ortalama 300 tl  gibi bir  fiyat istiyorlar. Uygun olanı da bulmanız mümkün ama benim tavsiyem deneme yanılma yöntemi ile test edin ona göre yerleşim yapın. 

Unutmayın ki ziyaretçiniz çok az ise en az 1K bile olsa bu azdır ve fazla gelir elde edemezsiniz yeri gelir günde 1 tl bile kazanamazsınız. Reklamlardan kazanmak için en az 5K hitiniz ve reklam yerleşiminizin çok düzgün olması gerekir. iF ailesi saygılar diler. 


Bir önceki blogger içerikli konumuzda "Blogger Widget'ları Mobilde Görünür Yapma (Reklam Gösterme)" ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz. Blogger kullanıcıları için çok faydalı bilgiler içerir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

6 yorum:

  1. bende bu konuda henuz tam anlam veremedim. nasıl bir yerlesim yapmalıyım bilemiyorum. cok uğrastırıcı bir iş oldu benim icin

    YanıtlaSil
  2. adsense işi zor bir zanaat. artık binlerce site var hergun yenileri acılıyor. Rekabet cok zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adsense ile para kazanmak için sabır göstermek gereklidir. aksi taktirde bu işe hiç başlamayın. sabır bu işin hamurunda var

      Sil
  3. aynen yazdığınız gibi header reklamları tıklanmaz. onun yerine oraya firma reklamı koymaya bakın derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende bu fikre katılıyorum header reklamıs adece görsellik olusturuyor. pek kimsenin dikkatini cekip tıklanmaya tesvik etmiyor

      Sil
  4. Sekoo alexa grubu saygılar11 Ocak 2018 16:03

    Adsense için en iyi reklam yerleşimi konu içidir tabi ustası sizsiniz.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.