-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Misafir Yazarlık Neden Yaygın Değil

ads
ads

Misafir yazarlık Nedir?


Kısaca misafir yazarlık başka bir siteye kendi ürettiğiniz özgün içeriği yayınlanmanız ve bu sayede hem kendi sitenizi hemde kendinizi tanıtmış olmanızdır.


Ülkemizde misafir yazarlık yani konuk yazar olarak herhangi bir siteye içerik girmek oldukça zor. Ancak bu tip siteleri bulmakta bir o o kadar zor bu konumuzda sizlere bu sitelerin adreslerini vereceğiz.
Misafir Yazarlık Neden Yaygın Değil

Dünya geneline bakacak olursak misafir yazarlık oldukça yaygın ve bu şekilde de insanlar hem birbirlerine yardımcı oluyorlar hemde kendi sitelerini ve kendilerini tanıtarak faydalı içeriklerle diğer siteleri zenginleştiriyorlar. Ancak bizler ise bu konuda çok benciliz. Bu yüzden ülkemizde konuk yazar kabul eden site sayısı çok az. 

Konuk yazar olmanın faydalarından en önemlisi kuşkusuz doğal backlink elde etmektir. Google doğal olan her şeyi sever. Bu nedenle ücretli alınan backlinklerden daha çok bu tip yazarlık ile alınan linklerden daha fazla fayda görülebilir. Fakat google tanıtım yazısı mı yoksa konuk yazar mı bunu kolay kolay anlayamadığı için aslında değişen pek bir şey olmuyor. 

Bende sürekli olmamak kaydı ile kendi siteme konuk yazılar almaktayım. Ancak misafir yazarlıkta yapılması gereken kurallarım var. İlk başta özgünlük gelir. Sonrasında kelime sayısı kelime sayısı fazla olmalı tanıtım yazısı yazar gibi yazılar zaten tanıtım oluyor misafir yazarlıkla bir alakası yok sizlere örnek göstereceğim birkaç gün önce aldığım çok güzel yazı okumanızı tavsiye ederim ve konuk yazılar yazmak isteyenlere örnek olur nitelikte. 

İnsülin direnci için beslenme ipuçları adı altında yazılmış oldukça kaliteli bir içerik. İncelemenizi ve okumanızı tavsiye ederim. Ben ayda yılda bir kaç kere böyle yazılar alırım. Ancak birçok kişi ile bazen anlaşma yaptık ama tamamen tanıtım yazısı gibi yazılar ortaya çıkarmışlar haliyle bu tür yazıyı da kabul etmem mümkün değildir. 

Konuk yazar dışında en çok fayda elde edeceğiniz yazı türü tanıtım yazısıdır. Bunun nedeni sitede uzun süre kalması ve google tarafından doğal yazı olarak kabul edilmesidir. Banner reklamlar ile de fayda sağlarsınız ancak birkaç ay sonra kaldırılacaksa bir anlamı olmaz en az 1 sene boyunca kalmalı ki tüm sitenin bağlantılarından backlink elde edebilesiniz.

İşte sizlere fayda sağlayacak konuk yazar olabileceğiniz site isimleri:



http://bloghocam.blogspot.com.tr/

-https://zuhurat.net/

-http://ayhankorkmaz.net/

-http://www.suskumru.com/

-http://www.sosyofikir.com

-https://www.eneskamis.com/

-- https://www.gezivego.com/

- http://gazetekritik.com/

- https://www.vuralegemen.com/

Ve tabiki de  http://www.ibrahimfirat.net/ ancak her zaman yazı almadığımı belirttim. Yazı oldukça uzun ve faydalı hit sağlayacak insanlara çok faydası dokunacak yazı olursa ve kendi sitenin sadece reklamını yapmak amaçlı olmadığı sürece senede bir kaç kez alabiliyorum.

Son sözler: Eğer tanıtım alacaksanız tek link çıkışlı misafir yazar gibi yazmanızı öneririm. Bir yazının içinde max 3 link sınırını kim koydu bilmem bu bence seo açısından zararlı uzun, kaliteli, özgün ve tek link çıkışlı olması size çok fayda sağlayacaktır. Zaten konuk yazar siteleri az bu sebeple tanıtım yazıları almanız gerekir belirli aralıklarla. Yazıları alacağınız sitenin değerlerine mutlaka bakın DA, PA değerleri önemlidir. Alexa benim için o kadar önemli değil. Çünkü çok kaliteli bir site yazı yazar kişi okur ve çıkar ancak bir film sitesi 3 saatlik film koyar ve bir kişi de olsa 3 saat boyunca o sitede kalır bu sebeple o sitenin alexa değeri tabi ki daha iyi derecede olacak. Bu sebeple TF, DA, PA değerlerine dikkat ediniz. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.