-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads

ads
ads
Histamin Nedir?

Histamin Ne Anlama Gelir?

Histamin, midenin düzgün biçimde çalışması için ve bağışıklık yanıtının oluşması için vücudun ürettiği bir kimyasal bileşendir. 

Alerjik reaksiyonlar genel olarak vücudun zararlı olarak gördüğü maddelere karşı tepki olarak ortaya çıkmaktadır. Polenler, tozlar vb gibi maddelere alerjen denir. Beyaz kan hücreleri antikor üretir ve vücudun ilk kez alerjiye maruz kaldığı sırada bu gerçekleşir.  Buna bağlı olarak bağışıklık sistemini aynı alerjik durum için hazır hale getirir.  Antikorlar solunum ve sindirim sistemlerinin yapısında bulunan özel hücre denilen Mast hücrelerine yapışırlar.  Sonraki durumlarda ise en ufak alerjenlere  maruz kalındığı zaman bile mast hücreleri  histamin salgılamasını tetikler. Histamin saldılandığı zaman yakındaki hücrelerin bazıları etkilenir.  Etkilenen reseptörler vücutta bulunan diğer maddelerle etkileşime girerek hapşırma, kan damarlarının şişmesi, burun akıntısı ve göz sulanması gibi belirtilere neden olduğundan çok miktarda sıvı salgılamasına neden olmaktadır. 



Histaminin etkileri Nelerdir?

histaminerjik alıcılara yapışması nedeniyle ortaya çıkan histamin, kılcal damarların genişlemesine neden olur.  Bağırsakların büzüşmesi, vücutta karıncalanma, böbrek üst bezlerde, mide ve tükürük salgılarının çoğalmasına neden olabilmektedir. 

Bir önceki yazımız >>  Ayna Hastalığı (Dismorfofobi) Nedir?


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.