-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » Bulgar Gülü Hakkında Detaylı Bilgi

ads
ads

Gül  Yağı  Bulgar  Gülü Nedir?  En  İyi  Gül Yağı Bulgar  Gülü mü?

Not:  Oud  Hindi  1.  kalite.  ortalama  30  -  40  senelik   ağaçtan elde edilmiştir.   Gül  yağı  1.  kalite..   Misk     % 100  saf  kara misk ceylan miski deer musk,  Beyaz misk vardır ancak  hakikisi  diye bir  şey yoktur.  Yani   hakiki  olarak yok.  Sentetiktir.  Gerçek misk  simsiyah olur..  Örnek resim  aşağıda..  Lavanta 

yağı  hakiki  kara kazan damıtma..  Zambak,   Paçuli - Tefarik,  Sandal,  Yasemin,  kadife  çiçeği,  Vetiver, vs vs.....     Tüm   isteikleriniz  için  tedarik ederiz..    Naturel  - Doğal   ve     istediğiniz herhangi bir esans  koku  istekleriniz için bana  ulaşabilirsiniz.  ibo.firat@gmail.com  Tlf: Whatsapp:  0531  289 87 39

Gül Yağı:  https://www.ibrahimfirat.net/2019/09/gul-yag-saf-gul-yag.html

Naturel  Gül  yağı Nasıl Anlaşılır:  https://www.ibrahimfirat.net/2017/07/saf-gul-yagi-nasil-anlasilir.html
Misk:    https://www.ibrahimfirat.net/2018/01/misk-nedir-ve-faydalari-hakkinda.html

Amber:  https://www.ibrahimfirat.net/2018/10/amber-nedir-ve-faydalari-hakkinda-genis-bilgi.html 

Lavanta  yağı:   https://www.ibrahimfirat.net/2019/09/lavanta-yagi-hakkinda-bilmeniz-gerekenler.html

Öd  -  Oud :  https://www.ibrahimfirat.net/2017/01/ud-oud-esans.html


Naturel Gurme  Kokular: https://www.ibrahimfirat.net/2019/10/gurme-kokular-1-sinif-kalite.html

Gül  yağı Hakkında Bilmeniz Gereken Bilgileri  Sunacağız. 


Bu  yazımızda  Bulgar gülünden bahsedeceğiz.  Bildiğiniz  gibi  gülün  çok çeşidi var  ve her biri birbirinden güzel kokar.  Ancak  en iyi   gül  dünyada  tek   olan  kuşkusuz  Isparta  Gülü yani Gül  Yağıdır.  Bu sebeple  dünyada en çok kullanılan  gül  yağı   kuşkusuz   Ispartadan elde edilen gül  yağıdır.  Mayıs   ayında hasat başlar oldukça  zahmetler sonucunda  Gül  yağı elde edilir.

O kadar zahmetli  bir işki  gül  yağı buna  rağmen  oldukça ucuz. konumuz her ne kadar   Bulgar gülünden bahsetmek olsada özetle  ısparta   gül  yağınanda bahsedelim zaten tüm gül  yağları   aynı yöntemle elde edilir. Gül  yağı en zahmetli   iştir.  4  ton  gül  yapraklarından sadece  ve sadece  1 litre  gül  yağı  çıkar  yanlış  duymadınız.  1  kilo çıkar.  ve  500  kiloda  gül  suyu çıkar.

gül

gül  yağı


Gül  nazlıdır.  Seher vakti   hasat başlar Kara kazanlara konulur odun ateşinde   ısıtılarak damıtılır  ve saatlerde damlaması beklenir. Bir damlasında  40 adet ortalama   gül  yaprağı var diyebiliriz. Bu sebeple bir damlası dahi ziyan edilmemeli. özellikle  Sağlık açısından oldukça faydaları vardır.  Eski zamanlarda   gül  yağı  tıpta  kullanılmıştır. Ancak biz  konumuzda  faydalarından  bahsetmeyeceğiz  daha önce  yazmışolduğumuz  gül  ile  ilgili yazlarımızın linklerini  ekleyeceğim dileyen  bilgi  edinebilir.


Bulgar Gülü Isparta  Gülünden Sonra  En  iyi  Gül  yağıdır.


Her ne kadar  Isparta gülü   çok ünlü olsada genel olarak  en iyi yağ olarak d a gösterilen  Bulgar  gülüdür.  yani ben her ikisinide  kulanan biri olarak  ayrım yapamam.  ısparta  gül  yağı bir başka bulgar bir başka  bu sebeple    gülün her  çeşidi  yağı güzeldir.  ısparta  gülü  sıcak     baş döndüren   rahiyası ile   insanı etkilerken  bulgar  gülü de kendine  aşık eder.  yani  daha değişik ve kalıcı  etkileyici sıcak,  tozlu, bahratımsı   güzel bir  yağ  her ikisinide  tavsiye ederim.  Bulgar gülüde  ısparta  kadar ünlüdür. hatta daha  iyi diyenler olsada  ısparta  gülü  her  zaman  güllerin şahıdır.  Ancak bulgar gülünü  es geçemeyiz.  ben  her ikisinide  çok sevdim.  

Bulgar  gülü  hakkında bilgi verilen   siteden alıntı bilgi  aşağıda:

Bu yıl Bulgaristan’da gül hasadı bir başkadır. Sıcak geçen kış mevsimi ve erkenci bahardan dolayı gül hasadının daha erken başlayıp daha kısa süreceği yönünde yapılan tahminler yüz güldürüyordu, çünkü çok kaliteli gül yağının elde edilmesi açısından en iyisi olanı budur. Ancak hava şartları yapılan tahminlere uymadı, gül hasadı ortasında başlayan yoğun yağışlar, Mayıs ayının sonunda sağnak yağışlara dönüştü. Bunun sonucu uzayan kampanyanın büyük ihtimalle olağan süresini 10 gün aşması bekleniyor. İşin daha da kötü olanı, aşırı rutubetin gül çiçeği kalitesini ve dolayısıyla alım fiyatını olumsuz yönde etkilemesidir.

Üretilen gül yağı miktarı açısından Bulgaristan, Türkiye ile birincilik için yarışıyor. Birincilik kah Bulgaristan’da kah Türkiye’de oluyor. Ancak parfümeri sektöründe olmazsa olmaz bir hammadde olan gül yağının kalitesi açısından Bulgar yağı gibisi yoktur, diyor Bayan Uzunova. Bulgar malı gül yağında yaklaşık 300 aromalı bileşen vardır. Bunda Kazanlık yakınında yer alan Gül vadisinin spesifik iklim ve toprak özelliklerinin, ayrıca da gül yağı üretiminde sahip olduğumuz köklü geleneğin büyük etkisi vardır.

“Bulgar malı gül yağı, üstün kaliteli olup en çok talep gören yağ olmaya devam ediyor. Gül yağımız, dünya çapında kalitede standart olmaya devam ediyor” diyor Nikolina Uzunova...

Kaynak:   https://www.bnr.bg/tr/post/100418721/bulgar-mali-gul-yaginin-ustune-yok

Tabiki her kesim kendi  gül  yağının   daha iyi olduğunu söyleyebilir ancak ben ayrım yapamam  her ikisi koku bakımından birbirinden iyi.  Ancak  yukarıdaki  açıklamaya  göre    en iyisi  bulgar  gülü ise  fiyatı  ıspara  gülünden  oldukça  ucuz.  tabi   bu   kötü olduğu anlamına gelmez.   Bulgar   gülü  ile  ısparta  gülü arasında ayrım  yapmam  ikisi  de benim için ayrı  bir   rahiya. 

Osmanlı hekimliğinde de vazgeçilmez bir şifa kaynağıdır. Gülü batı dünyasına tanıtan Anadolu’dur. Dünyada yaklaşık 1350 türü tanımlanmıştır ve en kalitelisi Türkiye’de yetişmektedir. Dünyada gül yağının en önemli üreticisi de Türkiye’dir ve gül yağında Dünya üretiminin %60’ı Isparta %40’ı Bulgaristan’dan karşılamaktadır”

Duruma  göre    dünyada  en çok  bilinen  gül  yağı  kuşkusuz   Isparta  gülüdür.  Ve   fiyatıda  zaten  cep yakar.   ucuz  50 - 60   tl olan  ısparta  gül  yağı satılıyorsa  o sahtedir yada   karışımlıdır.  ısparta  gül  yağı ucuz olmaz  asla.  Şuan   itibarı ile  normal kalitede  alabileceğiniz  gül  yağı  150  küsür civardıır. Bulgar  gülü'de kalitelidir ancak bulgar gülünü ucuza  bulmak mümkün. 

ISPARTA  Gülü



Dünyada Rosa Damascena’nın yetiştirildiği iki ana bölge vardır: Türkiye’nin Isparta yöresi ve Bulgaristan’da Kazanluk bölgesi. Isparta, güneybatı Türkiye’de yer alan ve “Güller Şehri” olarak bilinen bir şehirdir. Isparta’nın 1035 m. lik rakımı, ısı, yağış, nem ve güneş ışığı gibi iklim özellikleri ile coğrafi konumu, dünyanın en kaliteli güllerinin yetiştirilebilmesi için elverişli ortamı oluşturur.

Her ne olursa  olsun   Isparta  her  zaman en öndedir.  Dünyadaki en gül  yağıdır.  Ondan sonra  gelen ise  Bulgar  gülüdür. Ve bulgar gülü ülkemizin  gül  yağına göre çok uygundur.   Bu sebeple her iki  gül  yağınıda denemeniz  yeterlidir  aradaki farkı  yakalamak için  fakat  herhangi bir fark  yok desek    doğru olmaz. Aradaki  fark   kokusunun  farklılığı  Isparta gülü ile  Bulgar  gülü arasında ayrım yapamayacak derecede güzel  kokuludur. 

Bu nedenle  Bulgar gülünü bir  yana ısparta   gülünü bir  yana    her ikisinin    insana etkisi çok farklı  hemen herkesin  ikisini  de  mutlaka seveceği   hoş  kokuludur.    Aşağıda kısaca  ikisi arasında  fark  özetlenmiştir.

Gül yağı – Türkiye : Kuvvetli, ağır, dolgun, Sıcak, serin, sevimli, tatlı  çok  keskin ve  uçucu insanı  kendine  çeken özelliği vardır.
Gül yağı – Bulgaristan : Ağır, tatlı, olgun, Sıcak, vahşi, kendine  mest ettiren bir karakteri vardır. (ağır  olması  rahatsız  etmez  aksine daha çok ciltte kalır ve  yayılır sürekli koklamak istersiniz.)


Bitkinin yetiştiği yörelere ve cinsine göre kokunun karakteristiği değişir. 
Gül yağı – Türkiye : Kuvvetli, ağır, dolgun, 
Gül yağı – Atar : Gülümsü, çiçeğimsi, sıcak, ağır, 
Gül yağı – Alba : Gülümsü, zarif, kendindengeçirici, 
Gül yağı – Bourbon : Dolgun, tatlı, başdöndürücü, 
Gül yağı – Bulgaristan : Ağır, tatlı, olgun, 
Gül yağı – Fas ( Abs. ) : Baş döndürücü, zarif-taze, 
Gül yağı – Hindistan : Gülümsü, dolgun, taze , çiçeğimsi, 

Gül yağı – İran : Gülümsü, ağır, dolgun


Gül  yağı hakkında özellikle  Bulgar  gülü  hakkında  bu kadar bilgi  yeterli olarak  gördüğümüzden burada sonlandırıyoruz.  Naturel  yağlar için üstteki iletişim bilgilerinden veya satın almak için aşağıdaki  bağlantıları  kullanabilirsiniz.

Bire bir   mail ilee  ulaşırsanız  daha  uygun  fiyata  anlaşma sağlanır.


 Naturel  - Doğal   ve     istediğiniz herhangi bir esans  koku  istekleriniz için bana  ulaşabilirsiniz.  ibo.firat@gmail.com  Tlf: Whatsapp:  0531  289 87 39

Ürünler için  aşağıdaki  bağlantıları da kullanabilirsiniz.

https://urun.gittigidiyor.com/supermarket/isparta-1-kalite-100-saf-gul-yagi-orjinal-urun-1-gram-naturel-gul-yagi-496693837

https://urun.gittigidiyor.com/supermarket/oud-hindi-1-kalite-100-saf-orjinal-urun-1-gram-naturel-496698110

https://urun.gittigidiyor.com/supermarket/misk-1-kalite-100-saf-ceylan-miski-orjinal-urun-1-gram-naturel-misk-yagi-496695252

https://urun.n11.com/bitkisel-yag/gul-yagi-isparta-1-kalite-100-saf-gul-yagi-orjinal-urun-P380790371

https://urun.n11.com/bitkisel-yag/lavanta-1-kalite-100-saf-orjinal-urun-3-gram-isparta-lavanta-P388874234

Lavanta  yağı naturel  damıtılma Yöntemi ile  1.  kalite.

Lavanta


Oud  (öd) Udu-i Hindi  (40 senelik  ağaçlardan elde edilen  1. sınıf  naturel  Tüm testlerden geçmiştir.

Oud


1  Aydan  fazla  elbisede kalan  parfüm tadında   kaliteli  esans  mevcuttur.  bahratlı  herkesin  seveceği  uzun ömürlü  uygun  fiyata  birçok ürün mevcuttur.   Çöl  Gülü,  Kum Gülü,  Bulgar  Gülü, Isparta Gülü,  Oud,  Vetiver, Sandal, Amber, Misk, Yasemin, Zambak,  lavanta  ve  birçok  esans  mevcuttur..

Naturel  Ceylan  Miski Deer  Musk  % 100  Orjinal  ürün.

misk


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.