-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads

ads
ads
Su sağlık açısından en önemli kaynaktır. Günlük yaşamımızda ortalama 2 litre su içmemiz uzmanlar tarafından önerilmektedir. Her ne kadar yeteri kadar su içsek bile bu bazı kişiler için yetersiz gelebilir. Özellikle gece uyurken uykudan uyanıp su içmek gibi. Çok aşırı susamak, dudakların kuruması, ağzın kuruması vs.


Gece Susamak


Bu gibi durumlar sık sık yaşanır insanlarda. Hemen hemen hepsinde olmasa da genel olarak bazı insanlarda görülür. Uyurken susamak bazı rahatsızlıklara neden olabileceği normal bir durum olarak da görülebilir.

Bunun nedenlerini aşağıda belirtelim:

* Günlük olarak yeteri kadar su içmeye özen göstermemek.
* Yatmadan önce tuzlu, tatlı vb. gibi gıdalar tüketmek.
* Ağzınız açık uyumak ve bu nedenle ağzın kuruması.
* Şeker hastalığından da kaynaklanabilir. Ancak sadece gece susamak bunun belirtisi değildir. Sık sık idrar yapmak, gündüzleri de dahi susamak ve su ihtiyacı hissetmek, ağız kuruluğu vs. 
* Kış aylarında oluşan odanın nemsiz kalması, peteklerden dolayı ısının artması ile odadaki havanın kurumasına bağlı olarak susamak da bunlardan biri olabilir. 
* Böbreklerde sorun olabilir. 
* İlaç vs kullanıyorsanız bu susamanıza neden olabilir. 
* Eğer horlama sorununuz varsa bundan dolayı olma ihtimali yüksektir.
* Soğuk algınlığı, grip olmuşsanız, üst solunum yolu enfeksiyonuna bağlı olarak uyurken nefesi ağzınızdan aldığınız zaman olur.
* Tükürük bezleri ile alakalı olma ihtimali vardır. 

Susama durumunuz sürekli oluyorsa ve yukarıda saydığımız nedenlerin dışında başka sorunlarda olabilir. Genel olarak normal gibi gözükse de bazen, bu gibi sorunlar şeker hastalığına işaret edebilir. Ancak bu pek yakın bir ihtimal değildir. Dediğimiz  gibi birçok neden daha olması lazım.

Bunun için sürekli sürekli susama varsa mutlaka bir hekime görünmeniz sağlığınız açısından çok iyi bir karar olacaktır. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

7 yorum:

  1. Yatmadan önce tuzlu ya da tatlı bir şey tüketince susama oluyor genelde.

    YanıtlaSil
  2. günlük iş hayatında ve yaşantımızda yediğimi gıdalardan da kaynaklanır.Ayrıca gün ierisinde yeteri kadar sıvı tüketmediğimizde oluşabilir bu durum. Aslında 2 litre su kimine yeter kimine yetmez. ağır işçiler çok su tüketir masa başı çalışanlar az su tüketir.

    YanıtlaSil
  3. Gun icinde yeterli suyu almak lazim ama yetmiyor ise gece de kalkip icmek lazim bence

    YanıtlaSil
  4. bu çok nemli bi konu günde yeteri kadar su içmeli vücudumuzu susuz bırakmamalıyız..

    YanıtlaSil
  5. Sirt ustu yattiginizda uyku esnasinda agziniz acilacagindan kuruma yapar ve susarsiniz yaniniza donup yatin.

    YanıtlaSil
  6. gece bazen bende susuyorum ama br yandan da ağzımda bir acıma ekşime oluyor bol bol su içsemde geçmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 yaşında bir oğlum var neredeyse sürekli su istiyo hatta geceleri beni uyandırıp su istiyo şeker hastası olmasından çok korkuyorum

      Sil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.