-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads

ads
ads

Sinüzit Hastalığı Nedir?


Yüz kısmından göz çevresi, şakak ve burun bölgelerin "sinüs" denmektedir. Ortalama insan vücudunda 15 ile 20 arasında değişiklik gösteren sinüs bulunmaktadır.

Bu sinüsler burun kanalına doğru açılmaktadır. Burun içinde meydana gelen mukus, burnun nemli kalmasına yardımcı olur ancak bazen mukoza iltihaplanır ve boşluklara iltihap yayılır. Bu hastalığa ise sinüzit denilmektedir.



Sinüzit Nedir?


Özellikle burun şeklinin bozuk olması eğri biçimde olan kişilerde ve buru kemiği kırık olan kişilerde mukus akışı engellendiğinden sinüzit hastalığına yakalanma riskini çoğalabilir. Alerjisi olanlar ve nezle olan kişilerde bu rahatsızlığa yakalanma oranı daha yüksek görülmüştür.

Aynı zamanda nezle bir haftadan uzun sürerse bir hekime görünmenizde fayda vardır. Bu durum sinüzit olduğunuzun belirtisi olabilir.

Sinüzit Belirtileri Hangileri?


Genel olarak baş ağrısı ve göz ağrısı ile kendini belli eder. Aynı zamanda öksürükte varsa, öksürük esnasında ağrıların çoğalması sinüzite işaret edebilir.

Burundan gelen akıntı ise yeşilimsi veya sarı renkte görülür. Bunun yanında koku alma duyunuzun azalması, boğaz ağrısı ve diş ağrısıda dahil belirtiler arasındadır.

Sinüzit hastalığına yakalanmamak için soğuk algınlığına yakalanmamanız gerekir.


Bir önceki konumuzda "Kilo Almak için Bir Kaç Öneri" kilo ilgili sorunları için inceleyebileceğiniz bir yazı hazırladık. Kilo almak için önerilerin yer aldığı makalemize bakalabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. Çok sık yaşamıyorum ama sinuzit olduğunda gerçekten beni mahvediyor. Başın her iki yanında acayip bir baskı oluyor.

    YanıtlaSil
  2. sinuzit gerçekten eğer başınıza gelirse ki inşallah gelmez insanı bitirir. Gerçekten o güzel anlarınızı yerle bir edebilir, bilinçlendirici bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
  3. Migrenin daha hafifi de denilebilir. Kalıtsal olmamakla birlikte sinüzitle başa çıkmak tamamen sizin elinizde. Özellikle çok soğuk ve çok sıcak havalarda sıcaklığa göre kıyafet giymeniz, başınızı rüzgardan korumanız, ıslak saçla dışarı çıkmamanız hastalığı hafifletecektir.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.