-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » » » » Cildinizi Nemlendirmek İçin Yapmanız Gereken 5 Öneri

ads
ads

Cildinizi Nemlendirmek İçin 5 Tavsiye.


Her insan cildinin güzel görünmesini ister özellikle kadınlar bunun için birçok  yolu denerler. Bu konumuzda cil için en önemli unsurlardan bir tanesi de cildin nemli kalması için gereken tavsiyeleri önereceğiz.

cil bakımı


Cilt bakımı her ne kadar çok önemli ise cildin nemini korumanız da bir o kadar önemlidir. Görünüşte zor gibi görünse de aslında bunu başarmak oldukça kolay. Kurumuş ciltlere dikkat ettiğiniz zaman estetik bakımından iyi görünmediklerini gözlemleyebilirsiniz. Kuru ciltler, dışarıdan gelebilecek olan hasarlara da karşı daha etkisiz ve sorunlara yol açabilecek durumdadır. Bu nedenle mutlaka nemli bir cilde sahip olmanız gerekecektir. 

Cildinizi Nemlendirmek İçin  Yapmanız Gerekenler


Nemli olmayan ciltler aynı zamanda parlaklık özelliğini de kaybetmektedirler. Bu doğru bir bilgi olduğu gibi her cilt için de geçerli olmayabilir. Genel olarak nemli olmayan bir cilt ilk görünüşte soluk bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda bu görünüm kişinin öz güvenini oldukça etkiler.  


Cildinizin Doğal Nemini Korumak İçin Yapabilecekleriniz

  • Su içmek:
Bol su içmek hayatımızda büyük rol oynar ancak insanların çoğu bol su içmekten geri kalırlar.  Bol su tüketmek birçok hastalığa iyi gelebileceği gibi cildin nemini korumada yardımcı etkendir.  Bol sıvı  tüketmek bunun yanında en sağlıklısı olan  su tüketmek gerekir.  Bol su tüketmek kişiyi  sağlık açısından oldukça iyi  yönde etkiler. 

Ancak insan gerekeni kadarı su içmediği bilinmektedir. Su içmek nedense bizlere zor gelmektedir. Tabi  çok sıcak ve yaz günleri hariç. İnsan o zamanlarda oldukça  susadığından fazlası ile su tükettiği zamanlar olmaktadır. 

Genelde  çalışan insanlar yoğun olduklarından ve bu tempodan dolayı susalar dahi su içme  ihtiyacını gidermek için yeteri kadar sıvı alamadıkları zaman oldukça fazladır. İnsan vücudunun düzgün bir şekilde işlevlerini yerine getirebilmesi için mutlaka günde  1 veya 2 litre su tüketmesi gerekmektedir. Çünkü vücudumuzun buna ihtiyacı vardır.

Unutulmaması gereken ise  bahsettiğimiz su bildiğimiz normal su diğer sıvılar değil yani meyve suyu vs değil. Diğer sıvılarda gerekli olur ancak normal bir suyun yerini asla tutamazlar. 

Eğer  her gün düzenli olarak yeteri kadar su içmek istiyorsanız ancak bunu unutuyorsanız yapmanız gereken çok basit.  Artık bildiğiniz gibi  teknolojik olarak çok ilerlemiş durumdayız bunun için birçok uygulama bulmanız mümkündür.

  • Arındırma Yöntemi:
Bu yöntem ile cildinizi haftada bir veya iki kere ölü hücrerleri temizlemek olacaktır. Sağlıklı bir cilt için cildinizin gözeneklerinin açık olması gerekir ancak cilt gözenekleri dışarıda ki toz, kir vb gibi nedenlere bağlı olarak ayrıca  yağlanması sonucunda kapanabilir. Bundan dolayı cildiniz de siyah noktalara denk gelebilirsiniz. Bu nedenle cildinizin sağlığı için haftada iki kere cildinizi ölü hücrelerden arındırmak gerekir. 

Bunun için ise  gene  bol su  tüketmeye ihtiyaç vardır. Su kapanmış gözenekleri açar ve temizler aynı zamanda ölü hücrelerden de arındırır. Bunun dahilinse ise  temiz bir cilde sahip olmak isteyen kişiler ise  hücrelerin yenilenmesine yardımcı olmaktadır. Ciltteki kiri yenilenme yolunu tıkayan bir taş gibi düşünebilirsiniz.

Cildinizin nemli olmasını, gözeneklerinin açılması ve arındırılma işlemi yapmak için birçok seçenek mevcuttur fakat en doğal yöntem ile bunu yapma daha sağlıklı olacaktır. Bu sebeple iF ailesi olarak sizlere ev yapımı doğal arındırma yöntemini tavsiye ederiz. Cilt temizleme ve arındırma ürünleri  kullandığınız zaman ne olduğunu bilmediğiniz bir kimyasal ile bunu gerçekleştirirseniz cildinize zarar da verme ihtimali vardır. Bundan dolayı doğal yöntemlerle arındırma işlemi yapmanız en uygunu olacaktır.Tabi büyük marketlerden temin edeceğiniz ve içeriğinde ne olduğunu bildiğiniz zararsız maddeler ile de bunu gerçekleştirebilirsiniz. Bilinçli bir tüketici olmanız halinde herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir.

  • Makyaj Yaparken Dikkat!
Günlük hayatta olsun iş hayatında olsun kadınlar makyaj yapmadan kendilerini huzurlu hissetmezler ve bu bir rutin hale gelmiştir. Ancak makyaj malzemeleri her ne kadar kaliteli olursa olsun uzun vadede cilt sorunlarına neden olabilirler.  Çünkü  birçoğu kimyasal içermektedir. Makyaj yaparken dikkat etmeniz gerekmektedir. 

Makyaj kadınlar için vazgeçilmez bir uygulamadır. Ancak bazı kişiler ise hiç makyaj yapmazlar doğal görünümü tercih ederler tabi bu tercih meselesi. Genel olarak ise çoğunluk güzel görünüm için makyajı tercih ederler. Cildinizin nemini korumak için makyaj yaparken dikkatli olunması tavsiye olunur.

Oldukça  fazla  insanın  makyaj yapma bağımlısı olduğu bilinir.  En iyi şekilde  bir makyaj yapmak için büyük bir zaman harcarlar veya usta kişilere  en iyi makyajı yaptırırlar. Bu durum kişi üzerinde olumlu etki oluşturur. Kişi kendini daha iyi hisseder. Fakat uzun dönem sürecinde zararı olabilir. Bunu da gözardı etmemek lazım. en azından makyaj sonrası cilt sağlığı için uygun yöntemleri deneyin.

Vücuda dışarıdan maddeler geldiğinde tepki vermeye başlar. Örnek olarak bir  toz burnunuza kaçtığında  öksürmeye veya hapşırmaya başlar insan. Bunun gibi makyaj da dışarıdan gelen yabancı bir madde gibi düşünülmeli ve bu makyajdan kalan kalıntılar nedeni ile cildin kurumasına neden olmasıdır. Aynı zamanda daha fazla  yağ birikmesine neden olabilmektedir. Tabi bu her insan geçerli değil sadece genel olarak oluşabilecek durumlardandır. 

Sağlıklı bir cilt için ise  her gün makyaj yapmak yerine sadece özel günlerde makyaj yapılması sıkıntı vermeyecektir. Fakat  her gün yapıyorsanız eğer hafta minimum olarak  iki kere cildinizi  kalıntılardan, nemden,  yağdan arındırmanız gerekecek. 

  • Tonik Kullanımı:
Güçlendirmek anlamında olan (tonik) cilt sağlığı için çok önemlidir. Tonik kullanmak,  vücudumuzun diğer kısımlarında olduğu gibi   bazı vitaminlere ihtiyaç  duymaktadır. cildimiz bazı durumlar sağlıklı kalabilmesi için ekstra vitaminlere ve besinlere ihtiyaç duymaktadır

Bunun içinde iki  yol vardır. Birincisi sentetik olarak ikincisi ise doğal üründür. Tabi ki her zaman için doğal yöntemleri seçmeniz daha faydalı olacaktır. Cildinizin nemli kalması, kirlerden arınması ve gereken vitaminleri de alması halinde çok güzel bir cilde sahip olacaksınız ve bu sizi daha çok sevindirecek kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. 

  • Gül suyu ve Gül yağı.
Gül suyu çok eski zamanlardan beri kullanılmak da olan en etkili ve temizleyici aynı zamanda çok sağlıklı bir sıvıdır.  Gül ülkemizde  Isparta'da en çok yetiştirilip  birçok ülkeye ihracı vardır. Dünyanın en iyi gülleri bu bölge de yetişir. Hakiki bir gül suyu kullanmanız gerekir.  Hakiki gül suyunu anlamak için ilk olarak fiyatına bakmanız yeterlidir. Şu zaman itibariyle yani  "25 Eylül 2018" 10 ile  15 liradan daha aşağı fiyata gül suyu aldıysanız  eğer yani  3 lira  5 lira  gibi  fiyata  pembe  kutularda olanlardan dan ise bu sentetik ve gerçek olmayan gül suyudur. Zaten  fiyatı ile birlikte hakiki gül suyunu  10 tl gibi  fiyata almanız mümkün ve üstünde zaten markası ve naturel olduğu yazar. kokladığınız da sahtelerindeki gibi keskin bir kokusu yoktur gül suyunun hafif bir koku gelir aynı zamanda çok duru değildir biraz  bulanıktır. Sahteleri ise elinize  döktüğünüzde  her yer gül gibi kokar  ve keskin kokusu vardır biliniz ki  bu hakiki değildir. Birçok yerde gerçek gül suyunu  bulabilirsiniz.

Günlük olarak gül suyu ile cildinizi temizleyebilirsiniz. Bir pamuğu  gül suyu ile ıslatıp yüzünüzü siler gibi pamukla temizleyebilirsiniz. Bu hem cildinizi canlandıracak hemde gözenekleri açacaktır ve hafif tatlı kokusu ile de ferahlayacaksınız.

Gelelim gül yağına; gül yağı çok zahmetli işlemlerden geçerek çıkarılmaktadır. Ortalama  4 ton güllerden bir kilo civarında  gül yağı elde edilmektedir. yani buda demek oluyor ki piyasa da satılan 5 lira  - 10 lira  - 50  lira  gibi  fiyatlara asla hakiki gül yağını bulamazsınız yani bu fiyatlar sadece 1 ml için. Ortalama  hakiki saf gül yağını tedarik edebilmeniz için bildiğiniz esansçılardan yahut Isparta da bulunan yerli firmalardan sipariş verebilirsiniz. Şuan ki gül yağının  1 gr fiyatı 120 lira civarı  ufak 3 gr şişe ise  300  - 350 tl civarındadır. Daha ucuzunu bulmanız da mümkündür ancak gül yağı her ne kadar hakiki olsa da biraz oynama yapılmış olabilir mesela saf su karıştırılmış olabilir. Saf gül yağı çok yoğundur ve bazı ciltlerde bir damlası dahi tahrişe neden olabilir. Bu yüzden kullanırken incelterek kullanılması tavsiye edilir. Zeytin yağı ile veya badem yağı ile. Bunun için internet üzerinden arama yaparak kullanım  şekline bakabilirsiniz. Ben konu uzamasın diye buradan kullanma şeklini  açıklamayacağım. 

Gül yağı mikrop kırıcı özelliği ve birçok faydası ile bilinmektedir. Gül yağı tıp alanında uzun yıllardan beri kullanılmıştır. Çiçeklerin efendisi olan gül birçok derde şifadır. Saf gül yağı nasıl anlaşılır? isimli konumuza göz atabilirsiniz  bu bağlantıdan.   https://www.ibrahimfirat.net/2017/07/saf-gul-yagi-nasil-anlasilir.html

cilt nemlendirme



Bir önceki En5 konumuz "En İyi 5 Korku Film Listesi" ve Genel Sağlık içerikli bir önceki konumuzda ise "Anal Fissür için Doğal Çözüm" Anal fissür ve bunun için doğal çözümler ile ilgili bilgilerin yer aldığı konumuza göz atabilirsiniz.

Google aramaları:

kusursuz bir cilt için yapılması gerekenler

cilt bakımı


güzel bir cilt için doğal maskeler

güzel cilt için ne yemeli

bebek gibi bir cilt için ne yapılmalı

cildi nemlendirmek için doğal yöntemler

porselen cildin sırrı

cilt nemlendirme ibrahim saraçoğlu

cilt nemlendirici kremler

doğal nemlendirici yağlar

cildi nemlendirmek neden önemli

doğal nemlendirici krem markaları

doğal yüz nemlendirici krem

yüzü nemlendirmek için maske

yüzü nemlendirmek ne işe yarar

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.